Firman Bloggar!

Direktlänk till inlägg 26 oktober 2009

GÄSTBLOGGARE; EMIL MÅRTENSSON!

Av Rengbo/Nilsson - 26 oktober 2009 07:03


Gästbloggare


Jag får väl börja med att tacka firman för förtroendet. Herr Nilsson har varit på mig ett tag om att gästblogga. Jag har själv en TFF-blogg på nyheter24.se. Den har jag sedan en tid tillbaka haft svårt att fylla. Därför har det också tagit tid för mig att hitta på något vettigt att skriva här. Men jag ska försöka fylla på med lite blandade tankar och TFF-snusk.


I DESSA VM-KVALTIDER!
Jag tyckte att Tony Gustavsson var lysande som expert i matchen mot Danmark. Han borde få fler chanser. Enligt Andreas Drugge, som hade Tony i Degerfors, så var han även en fantastisk tränare. Zlatan verkade ha glömt att ta med sig tekniken ut på plan mot Albanien. Kan det ha att göra med att han enbart spelar one touch i Barcelona? Det kan han inte göra i landslaget. Kan det möjligen ha varit bättre för landslaget om han stannade i Inter? Skit samma, det är hundra gånger roligare att följa honom i Spanien än i Italien. Bosse Pettersson borde inte bli förbundskapten.


VARFÖR SÅ USLA PLANER?
Jag, precis som alla andra som läser firman, följer småklubbsfotbollen på nära håll. Det gör att jag åkt runt på en del olika idrottplatser i Skåne. Flera väldigt idylliska. Dessa ligger dock inte på Söderslätt. Varför är det så? Titta ut mot Österlen. Där är var och varannan idrottsplats skött som om det var ens egen trädgård. Planerna är bättre och omgivningarna trevligare. Vad beror det här på? Att naturen omkring är vackrare kanske man inte kan göra något åt, men planerna. Jag ska inte säga att jag är speciellt insatt i hur mycket planerna används runt Trelleborg, men förmodligen kan man räkna in alldeles för många lag per plan. Inte konstigt att planerna är dåliga då. Kanske dags att få tummarna ur och anlägga några nya planer. Det är möjligt att det är ont om pengar till sådana här projekt, men för egen del så får man gärna ta och slopa tankarna på en sportbar på Södan för att kunna anlägga en ny plan där det behövs. Jag vet att den gode PopAlex gärna sett en sportbar på Södan, men om jag inte minns fel så testades detta på Två Lejon för några år sedan. Det slog inte speciellt väl ut då. Dessutom vet jag att Alex har ett mysigt litet krypin i sin källare där minst 38 Premier League matcher visas varje säsong.


LITE TFF-ANEKTDOTER
Som några av er kanske vet så spelar jag än så länge i TFF. Den tiden är förmodligen snart över. Mer om det lite längre ner. Men först tänkte jag berätta lite om varför man kommer sakna Vångavallen när den tiden väl är förbi. Precis som i alla andra klubbar så kommer det och går spelare. Under årens lopp har man stött på väldigt många goa gubbar. Det är alltid trist när spelare man gillar försvinner för andra uppgifter, men även om man aldrig tror att man kommer ha lika kul som tidigare, så fylls det alltid på med nya intressanta människor.


Ett exempel. Jens Sloth lade av inför årets säsong. In kom en lång blond man med konstig dialekt och negativ bröstkorg. Peter Abelsson. Till en början tänkte man att den här gubben förmodligen kommer att bli en ny pappa i laget som bara pratar vett och etikett. Det hade egentligen behövts eftersom Thylle aldrig blivit det även om han snart fyller femtio. Eftersom Thylle alltid varit den som hållit på med mest skit så tänkte vi att det förmodligen kommer att lugna sig när han i somras skadade knäet och uteblev från Vånga. Men en ny brottsvåg startade. Alla trodde att Thylle på något sätt tagit sig in och ställt till med oreda under träning. Men det visade sig vara vår nickstarka mittback. Han må se ut som en svärmorsdröm. Men det är han inte.


En annan som försvann var Jonas Bjurström och han är nog oersättlig. Det går inte att hitta en sjukare människa än honom. Han har gjort så mycket störda och märkliga grejer att till och med Thylle har tyckt att det gått för långt. Men vi saknar honom.


Andra i laget som utmärker sig på olika sätt är Dennis som ser till så att laget får ett quiz i veckan där vi tävlar om vem som är mest allmänbildad. Om man gör det lite snabbt kan man vara klar på tio minuter. Abel tar däremot tio mintuer på sig på varje fråga. Trots att han inte känner igen något av dom fyra alternativen.


Jens Sloth har fortfarande problem med att hitta sina grejer. Sjöhage pratar bara om Elfsborg. Mer än vad Wihlborg pratade MFF när han kom därifrån för några år sedan. För er som ser våra matcher har kunnat se vilken förvandling Haynes har varit med om. Han har vuxit ut till en grym innermittfältare. Han har alltid varit teknisk, men numer är han också väldigt fysisk. Om man jämför Haynes årgång 2004 och dagens så är det två helt olika spelare. Han är bättre som inner än han någonsin varit som ytter. Haynes pratade för övrigt alltid om AIK när han kom därifrån.


Yousef är nyexad polis. Det pratar vi inte mer om. Thommie Persson har Sveriges sämsta immunförsvar. Han är sjuk minst en gång i månaden. Fuxberg är ett stort Barca fan. Han tycker själv att han är fotbollens svar på Björn Hellberg. Han var däremot hundra procent säker på att Zlatan aldrig skulle gå till Barcelona. Om man är ute och åker bil med Jensen och han ser nåt vilt på åkrarna plockar han fram ett låtsas gevär och skjuter djuret. Under sommarhalvåret har han grav jaktabstinens. Han är förmodligen den enda som blir glad när han kör på en hare.


Jag vet att många som spelar inom småklubbsfotbollen idag har varit i TFF under någon period och därmed haft med allas vår materialare Jan Lagerborg att göra. Han är fantastisk den mannen. Han ser alltid arg ut, men är alltid den som ställer upp oavsett vad som händer. Dessutom kommenterar han saker på sitt sätt. Om man inte vänt tvätten åt rätt håll kan man till exempel få frågan:
- Var det längesen din nejsa bloa?Underbart! Jag kanske verkar lite nervärderande mot mina lagkamrater, men i ärlighetens namn så är jag väldigt glad över att ha fått ingå i ett så härligt gäng som det här är. Vi har alltid haft grymt kul ihop och jag kommer verkligen sakna dom när TFF-tiden är över.




VAR BLIR JAG AV?
Ända sedan jag blev frisk från min skada i somras har jag varit relativt medveten om att detta var sista året, så för mig har det inte varit en nyhet att jag inte kommer att va kvar i TFF. Däremot har jag fått många tröstande kommentarer efter artikeln jag var med i i TA i förra veckan. Det tackar jag för, men jag har som sagt haft tid på mig att förbereda mig. Självklart kommer det kännas konstigt att helt plötsligt inte tillhöra TFF längre, eftersom jag gjort det under så många år, men jag får titta på andra möjligheter nu. Det ska faktiskt bli intressant att se hur det fungerar på andra ställen. Jag har fått väldigt många kommentarer om att jag kommer gå till FC Trelleborg. Förmodligen eftersom jag ofta ser deras matcher och känner de flesta som spelar där. Och jag kan väl själv säga att det ska till något intressant för att jag ska fortsätta satsa på elitnivå. Gör det inte det är jag beredd att trappa ner och satsa på studier istället. Skulle det bli så är jag öppen för det mesta. Jag vill ju fortsätta med fotbollen ändå, men var det blir får vi se. 


//Emil Mårtensson. 

 
 
Ingen bild

sigge

26 oktober 2009 08:05

God morgon, alla ni fotbollsälskare!

Bara ett tips till Pop-Alex:

Dagens fråga går att finna under Småklubbsbloggen...

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

//sigge

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rengbo/Nilsson - 31 oktober 2009 08:30

FIRMAN BLOGGAR FLYTTAR!Det har blivit dags för vår kära blogg att flytta. Ni hittar från och med nu Firman Bloggar på följande adress:http://www.firmanbloggar.se   GLÖM INTE ATT LÄGGA IN DEN NYA ADRESSEN SOM BOKMÄRKE ELLER STARTSID...

Av Rengbo/Nilsson - 30 oktober 2009 11:17

Imorgon lördag är det på dagen ett år sedan Firman Bloggar "föddes" och utvecklingen som varit kunde vi bara fantisera om. Detta kommer vi att fira på ett alldeles speciellt sätt, hur får Ni veta om Ni kikar in igen tidigt imorgonbitti. Håll utkik, s...

Av Rengbo/Nilsson - 29 oktober 2009 11:00

    IDAG HAR JAG BARA LITE TANKAR ATT FÖRMEDLA!Regeringen satsar ett antal miljoner på förorternas föreningar. Varför?De vill ju inte vaccinera sig så det finns snart inga människor i förorterna längre...!!I riksdagen fattas viktiga beslut. Ja, ...

Av Rengbo/Nilsson - 29 oktober 2009 07:45

Precis som vi lovande under gårdagen kommer här BK Skansen tränarlösning inför nästa säsong. Hjälptränare till nuvarande Anders Nilsson blir Marcus Jönson och som målvaktstränare kommer Johan Sörensen att komplettera.- Marcus är en person med ledareg...

Av Rengbo/Nilsson - 28 oktober 2009 11:00

   GYLLE AIF har gjort klart med en ny tränarkonstellation till nästa säsong.Rickard Harletun stannar kvar och till sin hjälp får han Ola Persson som närmast kommer från spel i BK Skansen. - Denna konstellation har varit på gång i några år,...

Presentation

Omröstning

Vad är din inställning till Anna Anka, positiv eller negativ?
 Positiv
 Negativ

Fråga mig

0 besvarade frågor

Firmans egna gästbok

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards