Firman Bloggar!

Direktlänk till inlägg 8 juni 2009

Svensexan avverkad, iskall Firma och se upp för polisen!

Av Rengbo/Nilsson - 8 juni 2009 09:18




Midsommarafton närmar sig och i lördags var det så dags att kidnappa Dennis Melander, Ni vet den traditionella ritualen med svensexa vilket äger rum inför varje bröllop. Förutom vårt eget herrmiddagsgäng var det även en hel del TFF:are och även några från den inre släkten.
                                            
Eftersom det hela säkert kommer att presenteras på bröllopet vill vi inte gå händelserna i förväg och ”avslöja” alltför mycket. Men vi kan berätta att dagen inleddes med skrattyoga i Östervångsparken och avslutades under småtimmarna på Hipp i Malmö. Däremellan var det otaliga skratt som hann avverkas och sammantaget sett var dagen fulländad. Ett fantastiskt trevligt gäng och visst går man redan och längtar efter del två…

--------------------

PÅ fredag smäller det (IGEN)!
Philip Marklund tar studenten. Johan ”Jojje” Reves har bjudit hem för uppvärmning då han har en perfekt balkong vilken ligger belägen längs ”skoltåget”. Ojojoj, säger Firman som givetvis finns på plats. Och vi lovar att återigen återkomma med rapporter!


När Mathias Jönsson skickade vår kanslist på uppdrag att lägga spelschemat för årets serie fick han en viktig detalj att tänka på. INGA tisdagsmatcher. Jag vet inte hur man ska tolka det inträffade, men jag utgår från att mannen i fråga inte infann sig på den nyss nämnda samlingen.


Anders Vedmar var ute efter debatt med sina FRÅGOR i förra veckan och till viss del lyckades han. Någon bänkspelare i Skansen verkade inte vara nöjd med de senaste laguttagningarna, men Firman utgår från att dess tränarduo - LIKSOM TORPS - alltid spelar med bästa tillgängliga lag…

                                        

Och jag som trodde det var tryck i en AUDI TT!


Joakim Moberg har gjort comeback i sin moderklubb Anderslövs BOIK, en förening som han enligt eget utsago aldrig mer skulle spela i. Dessutom skulle det inte under några omständigheter vara aktuellt att agera utespelare. Men faktum kvarstår vilket iaf inte undertecknad trodde skulle bli verkligenhet. Men man har ju haft fel förut. Och ingen är ju sämre än att man kan ändra sig. Money talks...


....med tanke på Firmans iskalla form borde vi kanske BARA spela tisdagsmatcher!?


Jag tänkte egentligen skriva att IFK Trelleborg i allmänhet och Magnus Bönnemark i synnerhet gått kräftgång i sin division 3-serie. Men så vips bortabesegrade man Malmö City (gamla Kirseberg) med 2-1 och vem gör båda målen? Om inte hemvändaren Bönnemark förstås! Och genast har man därmed också häng på topplagen i tabellen. Efter några år i föreningen och med visst hjärta i klubben önskar Firman givetvis laget ett STORT lycka till även i fortsättningen!

                                            

Polisen är för tillfället på jakt efter fortkörare och deras främsta inkomstkälla kommer troligen vid Bäckaskolan där undertecknad själv har åkt fast. Det ryktas även om ideliga kontroller vid Entré på söndagsmorgnar. Firman uppmanar till försiktighet!


Till sist!
"Endast de som också känner fruktan är verkligt modiga. De andra är bara dumdristiga"

---------
Firman 2/2

 
 
Ingen bild

giis

8 juni 2009 10:12

Tisdag är en kass dag att spela på, det håller jag med om. Tyvärr kan man inte bestämma när man ska spela sina bortamatcher. Speciellt inte när de flesta lagen ute på Österlen hellre spelar veckomatcher än helgmatcher. Jag tycker inte det är rätt att lägga skulden på Stefan. Kan tänka mig att inaveln på Österlen har gjort dem omöjliga att kompromissa med... Synd att Firman inte kan närvara på tisdagar, men vi får göra det bästa av situationen ändå.

 
Mathias Jönsson

Mathias Jönsson

8 juni 2009 13:12

Det stämmer att Stefan fick instruktioner om att FÖRSÖKA UNDVIKA tisdagsmatcher.
Bortamatcher kan man som bortalag INTE styra över, bara lämna önskemål.
När sedan ALLA Österlenlag vill möta Östra Torp och Anderslöv på vardagar (för att vi ska behöva stressa ihjäl oss) så är det inte så lätt att som ensam "Trelleborgare" sitta och predika om helgmatcher.

Det är olyckligt som det är men Stefan har gjort ett bra jobb med att försöka sy ihop spelprogrammet efter önskemål.

http://mathiasjonsson.bloggagratis.se

 
Ingen bild

opartisk läsare

8 juni 2009 13:28

som opartisk i diskussionen kan man tycka att det är märkligt för det första för torps del att man ska behöva åka på långa bortamatcher mitt i veckan men även att man inte ska kunna lyckas hitta en lösning om man nu inte vill spela en speciell dag.

 
Ingen bild

Observatör

8 juni 2009 14:29

Man kan tycka att det är lika tråkigt att skylla förluster på att man ibland spelar vardagar. Det är lika för alla. Ni predikar ofta om hur bra ni är, då är det väl upp till bevis trots att ni saknar någon/några spelare då och då. Tror ni att de andra lagen inte saknar spelare i vissa matcher? Att det skulle vara någon sammansvärjning mot Östra Torp eller Anderslöv är bara så befängt att det inte ens förtjänar att nämnas...

 
Ingen bild

Mini

8 juni 2009 14:42

@ Observatör
Tycker du det låter roligt att åka till Simrishamn en tisdagkväll och spela match kl 19.15 och inte vara hemma förrens kl 23 på kvällen? Det handlar om att det är lättare för lagen att spela helgmatcher, då man t ex slipper rusa till samlingen direkt efter jobbet, och kanske slipper gå hem tidigare för att kunna hinna till nyss nämnda samling.

Men eftersom alla bonnalag på österlen vill supa sina skallar i bitar på helgerna och ha dom fria från matcher så får ju lagen som skall på besök rätta sig efter deras önskemål eftersom det är som Jönsson skriver, dom som väljer när matchen ska spelas på deras hemmabana..

 
Ingen bild

Torpare

8 juni 2009 15:08

Observatör: Östra Torp står INTE och faller för att Firman inte deltar. Det har vi aldrig sagt heller.

 
Ingen bild

Torp

8 juni 2009 15:08

Obeservatör skrev:
"så befängt att det inte ens förtjänar att nämnas"
Men ändå nämnde han/hon det.
Heja Mini, fortsätt så!

 
Ingen bild

Taktik

8 juni 2009 15:25

Man kan utgå från att det ligger någon form av taktik bakom när några våra längsta bortamatcher ligger placerade mitt i veckan. Det behöver man inte vara Einstein för att räkna ut.

 
Ingen bild

MH

8 juni 2009 17:17

Kan inte mer än hålla med Torparna här. Som ett exempel kan vi ta oss i boik nu på fredag mot Sövestad.
På fredag är det som vi alla vet student i Trelleborg, vi har nån som ska ta studenten och har försökt flytta denna match sedan April månad.
Sövestad har dock vägrat att flytta denna macth för de har OMÖJLIGT med tid mellan April-September, kan bara denna dag.
När de sedan kommer med ett förslag, vilket är 18,00 en måndag och vi tackar tveksamt ja ( ont om tid att ta sig ut dit ), då helt plötslig kan inte de spela den matchen.

Låter lite konstigt..... eller har jag fel?

 
Ingen bild

Åååh

8 juni 2009 22:34

Amen nu får ni ju ge er. Det går ju matcher på lördagen också. Tror du inte att dom lagen har folk som tar studenten på fredag? Och nej bortamatch ute i Simrishamn på en veckodagskväll är ingen höjdare, men det är lika för alla. Folk sitter inte inför serieplaneringen och tänker att de ska göra livet surt för Anderslöv och Östra Torp. De försöker nog planera in sina matcher så bra de kan för deras del, medan ni gör detsamma för eran del. Jag kan faktiskt förstå att man vill ha någon helg fri för att inte varje jäkla helg ska gå till fotboll. Spelar man tex en lördag kl 15 så går ju hela lördagen. Den bästa dagen att spela enligt mig är fredag kväll. Då har man hela helgen fri sen samtidigt som man oftast slipper stressa från jobbet.

 
Ingen bild

Mini

8 juni 2009 23:41

Tom i huvet ju.
Det är inte lika för alla, alla andra lag utom ÖT och A. ligger ju ute på bonnemark, och därför är det ju t ex lättare för Gärsnäs att möta Simrishamn en tisdagkväll än det är för ÖT att göra detsamma. Lördagar är i stort sett alla lediga så varför inte lägga alla matcher då? Sen barnsben så har helg alltid betytt fotbollsmatch för mig ivjf, varför hålla på å klydda med vardagsmatcher mitt i allt ihopa? Och sen när slutade man jobba tidigare på fredagar, så att man inte skulle behöva stressa till samlingarna? Fredagkväll är du oftast helt slut efter en jobbvecka, och är inte så jäkla pepp på att lira match ute på skoböjsen mitt i natten. Jag vet inte om du kör traktor till matcherna eller vad du gör, men är det match kl 15 en lördag går inte hela dagen.

 
Ingen bild

nicander

9 juni 2009 00:32

eftersom vi inte är många här på sidan som kan stå för vem de är utan en massa annat som signatur.. så har jag bara en sak att säga...
STÅ FÖR VAD NI SÄGER MED ERA NAMN.. ingen trovärdighet annars juh.. bara massa bla ..bla.. bla med skitkastning!!!

 
Ingen bild

Larre

9 juni 2009 07:18

Hur kan Anderslöv lägga sin match mot Torp en onsdag kl 19.00?
Hur kan Torp lägga sin match mot Askeröd en fredag kl 19.00?
Hur kan Torp lägga sin match mot Blentarp en tisdag kl 19.00?
Tänk på Blentarp som ska ta traktor till matchen hur ska de hinna som slutar jobba kl 17.00???
Nej, sluta gnälla och bit ihop och gilla läget!!!!

 
Ingen bild

Fredde

9 juni 2009 16:49

Larre, ärligt????
Mellan Anderslöv och Smygehamn ( om du inte visste där Ö.Torp spelar är de ca 1,5-2 mil mellan.
Det kallar inte jag lång bortamatch.

 
Ingen bild

Johan

9 juni 2009 17:36

Med traktor kan det kännas långt, och det är ju dessutom en veckomatch, så vissa är nog trötta efter jobb.....Eller?????

 
Ingen bild

Arg boik:are

9 juni 2009 21:37

vad är det för skitsnack gällande LÅNET på joakim moberg (IFK trelleborg - Anderslöv) det har inte varit några som helst pengar inblandade. Firman (ni låter som ni menar att ni e typ Firman boys)ni borde leta lite källor och fakta innan ni skriver sånt skit. Jocke m ville såklart spela matcher inte bara träna som ni kankse vet så har han dratt på sig en skada som gör att han inte kan stå i mål mera eller det visste ni nog inte heller för ni bara gissar er fram ju. som sagt inga pengar inblandade!!. firman ....ni har ingen koll. //FRAMÅT BOIK

 
Ingen bild

PM

9 juni 2009 22:20

Är giis och mini spelare i Östra Torp? Hoppas det! För efter deras mogna uttalande här så kommer dom få smaka HÄRLIGA tacklingar när vi möts...

 
Ingen bild

Nilsen

9 juni 2009 22:35

Är det inte så att Firman o Moberg är rätt bra vänner o att Firman var med när Moberg skadade sig. O att Firman har rätt bra koll på hur saker o ting ligger till utan att få det förklarat för sig här. Själv tror jag mest att det skrevs för att jävlas o reta upp känslor, vilket det verkligen lyckades med :)
O som alltid kul o läsa alla kommentarer efteråt :D

 
Ingen bild

Nilsen

9 juni 2009 22:36

och jo det gör dom, Giis är den långa beniga med väldigt retligt utseende

 
Ingen bild

Mini

9 juni 2009 22:37

@PM
Coolt, tar du tröskan eller epa-traktorn till matchen?

@Arg Boik:are
Tror du på allt som skrivs på nätet så måste jag tyvärr berätta för dig att påskharen faktiskt inte finns, även om det står på nätet att han e riktig.
Det är ju såklart bara spekulationer ang. "Money talks"

 
Ingen bild

AV

10 juni 2009 08:46

Eftersom alla Österlenlag vill ha helgen fria för fester så lägger de sina matcher på vardagar. Det gör att de indirekt styr andra lags hemmamatcher eftersom de inte bara vill spela på vardagskvällar där lag långt bortifrån får komma stressade och splittrade till matcherna utan dessutom vill de ha mer än en dags vila mellan matcherna. Så indirekt styr de även sina bortamatcher på ett osporstligt sätt. Så i många fall så har vår matchledare inget val än att lägga våra hemmamatcher på idiotiska vardagstider.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rengbo/Nilsson - 31 oktober 2009 08:30

FIRMAN BLOGGAR FLYTTAR!Det har blivit dags för vår kära blogg att flytta. Ni hittar från och med nu Firman Bloggar på följande adress:http://www.firmanbloggar.se   GLÖM INTE ATT LÄGGA IN DEN NYA ADRESSEN SOM BOKMÄRKE ELLER STARTSID...

Av Rengbo/Nilsson - 30 oktober 2009 11:17

Imorgon lördag är det på dagen ett år sedan Firman Bloggar "föddes" och utvecklingen som varit kunde vi bara fantisera om. Detta kommer vi att fira på ett alldeles speciellt sätt, hur får Ni veta om Ni kikar in igen tidigt imorgonbitti. Håll utkik, s...

Av Rengbo/Nilsson - 29 oktober 2009 11:00

    IDAG HAR JAG BARA LITE TANKAR ATT FÖRMEDLA!Regeringen satsar ett antal miljoner på förorternas föreningar. Varför?De vill ju inte vaccinera sig så det finns snart inga människor i förorterna längre...!!I riksdagen fattas viktiga beslut. Ja, ...

Av Rengbo/Nilsson - 29 oktober 2009 07:45

Precis som vi lovande under gårdagen kommer här BK Skansen tränarlösning inför nästa säsong. Hjälptränare till nuvarande Anders Nilsson blir Marcus Jönson och som målvaktstränare kommer Johan Sörensen att komplettera.- Marcus är en person med ledareg...

Av Rengbo/Nilsson - 28 oktober 2009 11:00

   GYLLE AIF har gjort klart med en ny tränarkonstellation till nästa säsong.Rickard Harletun stannar kvar och till sin hjälp får han Ola Persson som närmast kommer från spel i BK Skansen. - Denna konstellation har varit på gång i några år,...

Presentation

Omröstning

Vad är din inställning till Anna Anka, positiv eller negativ?
 Positiv
 Negativ

Fråga mig

0 besvarade frågor

Firmans egna gästbok

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards