Firman Bloggar!

Direktlänk till inlägg 6 november 2008

Fotbollstränare, ett släkte för sig själv...

Av Rengbo/Nilsson - 6 november 2008 08:08


För er som missade del 1 i denna ”story” finns här en länk vilken Ni lämpligt bör läsa innan Ni går vidare.


http://firman.bloggagratis.se/2008/11/05/1082259-fotbollstranare-ett-slakte-for-sig-sjalv/


Konstapel Bo Andersson tackade alltså för sig i Stavstens IF och detta inför ett stundande kval i en förhoppning om ett fortsatt division 4-kontrakt. Istället var det familjen Olsson (sonen Jimmy och pappa Göran) som tog över ansvaret vilket man, till en början, löste på bästa tänkbara sätt.


Kvalet tog vi oss nämligen igenom utan några större problem och under den kommande säsongen lyckades vi även ta klivet upp i division 3.


I tränaryrket ingår även en viktig bit, nämligen PSYKOLOGI. Men denna ingrediens tycktes den gode Olsson ha missat fullständigt och dessvärre kom BLAND ANNAT undertecknad att bli lidande.


Till sin ”hjälp” (i dubbel bemärkelse) tog han under sitt andra tränarår i klubben den assisterande tränaren Magnus Pettersson och det är inga roliga minnen man har att blicka tillbaka på. 


Duon knöt sig samman och konstaterade att jag ”inte längre hade något att tillföra laget” och dessutom var jag, som man uttryckte det: ”slut som artist”.


Efter att dessa båda herrar hade lindat styrelsen runt lillfingret fick jag sedermera veta att jag helt enkelt gjorde bäst i att lämna föreningen.


Efter ett flertal år på Vannhög och med ett STORT hjärta i Stavstens IF TVINGADES jag alltså bort och detta med OMEDELBAR verkan.


Jimmys agerande har i förlängningen även fått konsekvenser på det privata planet vilket givetvis är beklämmande.




Glädjande nog var det inte alla som hade samma åsikt utan ett flertal klubbar hörde av sig och valet föll till slut på IFK Trelleborg.

Gentlemannen Nils-Erik ”Bagarn” Persson kunde se tillbaka på en tuff vårsäsong (vilken för övrigt innehöll en storförlust mot ingen mindre än Östra Torp och minns jag rätt fick ”di randige” 5-1 i nacken), men dessvärre blev vårt samarbete kortvarigt. Bagarn fick ett erbjudande från MABI och i samråd med styrelsen valde man under sommaruppehållet att gå skilda vägar.


Tränarrollen togs istället över av Sven-Gunnar Moberg. Assisterande Hans-Gunnar ”Hampa” Nilsson fanns däremot kvar som assisterande.


"Gunnarbröderna" gjorde ett mycket bra jobb vilket för min del resulterade i ännu ett avancemang till division 3.


Året därpå anställdes den på pappret etablerade Ulf Larsson, ännu en tränare som inte alltid såg till individen och som när det gä'ller det psykologiska planet även han lämnar en hel del övrigt att önska. Här var det dessutom elittänk som gällde, men för egen del blev det lite för mycket av det goda.

Jag vill klargöra att såväl Jimmi Olsson som Ulf Larsson är ytterst kompetenta när det gäller just fotbollsbiten, men som bekant innebär yrket fotbollstränare även andra viktiga delar.


Min träningsnärvaro (som inte var den bästa!) från föregående år godkändes inte längre och Ulf Larssons anfallsval föll, trots en hel del motstånd från ledningens sida, på Labinot Dreshaj. Rätt eller fel får vi aldrig veta, men efter att ha sammanfattat respektive spelares säsong 2008 ser jag en kommentar som högst överflödig…

Trunken packades på nytt och som ni flesta säkert vet är det numera Smyges stolthet som gäller. Där återförenades jag för övrigt med Paul Björck som jag tidigare spelat med och tränat under i Stavstens IF. ”Palle” är en MYCKET trevlig person som också kunnat peka på fina resultat i de klubbar han tränat, men när det gäller just tränarbiten är han kanske mest känd för att ha gett kvadraten ett ansikte…


Som jag skrev i min inledande blogg är glädjen tillbaka på allvar och med 36 gjorda mål under den föregående säsongen och efter att ha bidragit till ännu ett serieavancemang kan man väl lugnt konstatera att jag åtminstone ännu så länge har lite kvar att ge. Varken om man vill tro det eller ej. 


Men det finns säkert de som fortfarande tvivlar…

 
-----------
Firman 2/2

 
 
Mathias "Björn Hellberg" Jönsson

Mathias "Björn Hellberg" Jönsson

6 november 2008 11:15

Östra Torp vann t.o.m med 6-1 mot IFK Trelleborg!

http://mathiasjonsson.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rengbo/Nilsson - 31 oktober 2009 08:30

FIRMAN BLOGGAR FLYTTAR!Det har blivit dags för vår kära blogg att flytta. Ni hittar från och med nu Firman Bloggar på följande adress:http://www.firmanbloggar.se   GLÖM INTE ATT LÄGGA IN DEN NYA ADRESSEN SOM BOKMÄRKE ELLER STARTSID...

Av Rengbo/Nilsson - 30 oktober 2009 11:17

Imorgon lördag är det på dagen ett år sedan Firman Bloggar "föddes" och utvecklingen som varit kunde vi bara fantisera om. Detta kommer vi att fira på ett alldeles speciellt sätt, hur får Ni veta om Ni kikar in igen tidigt imorgonbitti. Håll utkik, s...

Av Rengbo/Nilsson - 29 oktober 2009 11:00

    IDAG HAR JAG BARA LITE TANKAR ATT FÖRMEDLA!Regeringen satsar ett antal miljoner på förorternas föreningar. Varför?De vill ju inte vaccinera sig så det finns snart inga människor i förorterna längre...!!I riksdagen fattas viktiga beslut. Ja, ...

Av Rengbo/Nilsson - 29 oktober 2009 07:45

Precis som vi lovande under gårdagen kommer här BK Skansen tränarlösning inför nästa säsong. Hjälptränare till nuvarande Anders Nilsson blir Marcus Jönson och som målvaktstränare kommer Johan Sörensen att komplettera.- Marcus är en person med ledareg...

Av Rengbo/Nilsson - 28 oktober 2009 11:00

   GYLLE AIF har gjort klart med en ny tränarkonstellation till nästa säsong.Rickard Harletun stannar kvar och till sin hjälp får han Ola Persson som närmast kommer från spel i BK Skansen. - Denna konstellation har varit på gång i några år,...

Presentation

Omröstning

Vad är din inställning till Anna Anka, positiv eller negativ?
 Positiv
 Negativ

Fråga mig

0 besvarade frågor

Firmans egna gästbok

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<<
November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards